Syyskokous 2020 raportti ja 125 v juhla

14.11.2020

Helsingin Kirvesmiehet Ry:n syyskokous 2020 muistio:

Syyskokous pidettiin La 14.11.2020 Uudenmaan aluejärjestön tiloissa.

Kokouksen aluksi vietettiin hiljainen hetki keskuudestamme poistuneiden jäsenten muistoksi.

 

Lyhyesti:

Sääntöjenmukaisesti kävimme läpi toimintasuunnitelman ja talousarvion kaudelle 2021.

Valitsimme toiminnantarkastajaksi Pentti Nurmisen.

Valitsimme osaston hallituksen varsinaiset jäsenet ja heille varajäsenet.

Valitsimme edustajat Uudenmaan aluejärjestön edustajain kokoukseen ensi keväänä.

Valitsimme osaston luottamusmiehiksi: Jari Jääskeläinen, Oula Sinkkonen, Saija Kuivala.

 

Osastomme puheenjohtajana jatkaa Juha Kolhinoja.

 

Muuta kokouksessa.

AVI:n Etelä Suomen tarkastaja Manu Kivisaari oli etäyhteydessä ja esitteli Avin:n toimintaa ja tuloksia alueellamme, lähinnä meitä kiinnostavasti rakennustyömailta ..isoilta ja pieniltä.

Tilastojen mukaan tapaturmia sattuu yhä runsaasti . Meillä rakentajilla kädet , jalat sekä silmät ovat edelleen vammavaarassa huolimatta henk.kohtaisen turvavälineiden käytöstä. Siinä onkin kysymys miksi näin? Kiire, huolimattomuus,kokemattomuus, vaiko oma asenteemme mahdollisia vaaroja vastaan on muutunut. Toki myös työmaan järjetyksellä ja siisteydellä on oma osansa asiaan.

Ylättäen käsisirkkelillä tapahtuvat turmat ovat määrällisesti kasvussa. Tässäkin väärä työtapa yhdellä kädellä sahatessa aiheuttaa takapotkuja ja mahdollisia vammoja käsiin ja alaraajoihin.

Putoamisiakin sattuu vielä ja tarkastuksissa ilmitulleita puutteita putomis-suojauksissa on kovasti paljon pienemmissä kohteissa ja kertarakentajien työmailla. Isoissa yrityksissä työsuojeluorganisaatio tuo paremman turvan meille kaikille työntekijöille.

 

Kiitos Manulle hienosta esityksestä.

 

Syyskokouksen ohessa osastomme vietti 125 v syntymäpäiviään kakkukahvien merkeissä.

Merkkipäivänä Helsingin Kirvesmiehet Ry:llä oli ilo ja kunnia palkita pitkän uran tehneitä osastomme aktiiveja jäseniä.

Meriittinä heillä on 15-30v työtä ay-liikkeen hyväksi. Työssä ja toimissaan nämä jäsenet ovat toimineet mm.työmaiden luottamustehtävissä , yrityksissä työntekijöiden edustajina, rakennusliiton- ja ammatiosastomme organisaatiossa.

 

Heille luovutimme tässä juhlassa SAK:n kultaiset ansiomerkit:

- Heikki Hirvonen

-Jari Jääsleläinen

-Ari Terkki

 

 

Lisäksi muistimme kukkasin myös osastomme jäsentä ja entistä puheenjohtajaamme Kari Lambergia. Hän siirtyy eläkkeelle vuoden vaihteessa tehtyään mittavan työn / uran Rakennusliitossa.

Lämpimät onnittelut Karille.

 

Yleiskeskustelussa tuli esille maailman meno..ja Suomen osuus siitä. Helsingin Kirvesmiehet ovat aina olleet rauhan ja suvaitsevuuden asialla. Nytkin parrat pärisivät tästä Suomen valtavasta halusta hankkia aseistusta miljardeilla euroilla. Valtion talouden alamäki, koronan aiheuttamat miljardien eurojen lisäkulut yhteiskunnallemme ja yleinen epävarmuus tulevaisuudesta ei näytä heikentävän tätä tarvetta.

Me Helsingin Kirvesmiehet vaadimme aseet auroiksi ja miljardit käytettäväksi yhteiskunnan hyväksi. Mm näillä rahoilla saisi tuhansia koteja rakennetuiksi, valtavasti teitä kunnostetuiksi, vähäosaisten oloja paremmiksi. Työllisyyskin lisääntyisi merkittävästi.

Helsingin Kirvesmiehet Ry hallitus:

 

 

(Kuvia 125 v juhlasta löytyy tämän linkin takaa: 125 v juhla)